Εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς της χώρας - Παραστάσεις διαμαρτυρίας αύριο και την Πέμπτη - Την απόσυρση διατάξεων νομοσχεδίου που αφορούν την επαναφορά συνταξιοδοτηθέντων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι
Εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της νέας κοινής σύσκεψης των επικεφαλής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στην Αθήνα.
Οι φορείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ. λπ..
μυτιληνη καλλονη ξενοδοχεια
τεχνικη περιγραφη
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου, γεγονός το οποίο, όπως υπογραμμίζουν, επιβεβαιώνεται μάλιστα και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή.
Οι φορείς επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής, και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος. Επιπλέον, ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Όπως έκαναν γνωστό, προχωρούν σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου, καθώς και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας αύριο στις 09:30, στο υπουργείο Οικονομικών (στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας 10) και την Πέμπτη 25/2/2016 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιστημονικοί φορείς, παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του προσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό νόμο.
Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής φορείς: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών, καθώς επίσης και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ).
Την απόσυρση διατάξεων νομοσχεδίου που αφορούν την επαναφορά συνταξιοδοτηθέντων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι
Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας ζητούν την απόσυρση διατάξεων νομοσχεδίου που αφορούν την επαναφορά συνταξιοδοτηθέντων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνάς ζητεί (Σ. Δ.Υ. Δ.Δ. Α.) ζητεί να αποσυρθούν τα άρθρα 36 και 42 του νομοσχεδίου για «εθνικό μητρώο επιτελικών στελεχών δημόσιας διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων, κ. λπ.) που προβλέπουν την επαναφορά των συνταξιοδοτηθέντων διευθυντών και προϊσταμένων των δικαστηρίων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ο Σύλλογος ζητεί την άμεση απόσυρση των άρθρων 36 και 43, καθώς «καταλύουν τα ήδη κεκτημένα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα». Ειδικότερα, ο Σ. Δ.Υ. Δ.Δ. Α. σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 αρχίζει στην Βουλή η συζήτηση που αφορούν τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών υπαλλήλων, προβλέπουν ότι κάποιος που συνταξιοδοτείται με πλήρη σύνταξη μπορεί να παραμείνει στην υπηρεσία του, μετά από αίτησή του, έως τα 67, αν είναι δημόσιος υπάλληλος και έως τα 65 αν είναι δικαστικός υπάλληλος.
Ακόμη, προβλέπουν τα δύο αυτά άρθρα ότι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2015 έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση και να επανέλθουν στην υπηρεσία τους μέχρι και 31.12.2016.
Ο Σ. Δ.Υ. Δ.Δ. Α. χαρακτηρίζει τα δυο αυτά άρθρα «ανησυχητικά», για τους εξής λόγους:
1) Σε γενικότερο επίπεδο θίγονται τα θεσπισμένα και κατοχυρωμένα όρια συνταξιοδότησης.
2) Εισάγονται και μάλιστα σε μη σχετικό νομοσχέδιο τροπολογίες για «έμμεση» αύξηση των ορίων ηλικίας,
3) Τη στιγμή που η ανεργία είναι υψηλή στερούνται οι νέοι τη δυνατότητα εργασίας και δεν ανανεώνεται η δημόσια διοίκηση.
4) Στα δικαστήρια ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορεί να επιστρέψει είναι πολύ μικρός και αφορά προϊσταμένους και διευθυντές, καθιστώντας έτσι τη ρύθμιση φωτογραφική, ενώ δεσμεύει οργανικές θέσεις που θα καλυφθούν από επικείμενο διαγωνισμό του υπουργείου,
5) Η επιστροφή όσων συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2015 εγείρει ερωτηματικά, γιατί είναι στοχευμένα επιλεκτική.
αξιοθέατα της ρουμανίας
No comments:
Post a Comment