Sunday, April 28, 2019

κολοκυθα φουρνο

κοντρόλ στίχοι

Ο Κολομβιανός Ραφαέλ Αντρές Ριάνιο, μηχανικός μιας εταιρείας-υπεργολάβου της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Ecopétrol, παραδόθηκε σε μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης στην επαρχία Αράουκα, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.


Ο μηχανικός, 41 ετών, απήχθη τη 13η Ιανουαρίου 2017 μέσα στα γραφεία της εταιρείας Ismocol, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή και τη συντήρηση πετρελαϊκών υποδομών, στην κοινότητα Σαραβένα, στην επαρχία Αράουκα.


Η απελευθέρωση του ομήρου καταγράφεται μετά την ανακοίνωση του ELN τη 17η Δεκεμβρίου ότι θα κήρυττε μονομερώς κατάπαυση του πυρός ενόψει των γιορτών του τέλους της χρονιάς και των αρχών της νέας (23η Δεκεμβρίου-3η Ιανουαρίου).


Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην οργάνωση και την Μπογκοτά, οι οποίες είχαν αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2017 στον Ισημερινό πριν μεταφερθούν στην Κούβα, ανεστάλησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση μερικές ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος δεξιός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε την 7η Αυγούστου.


Δεν έχουν ξαναρχίσει έκτοτε εξαιτίας των νέων, αυστηρότερων όρων που θέτει ο αρχηγός του Κράτους: μεταξύ άλλων, η οργάνωση να αφήσει ελεύθερους όλους τους αιχμάλωτους και τους ομήρους που κρατά(οι αρχές υπολογίζουν ότι είναι περίπου δέκα) και να βάλει τέλος σε όλες τις «εγκληματικές της δραστηριότητες».


Κατά εκτιμήσεις της κυβέρνησης, ο ELN συνεχίζει να διαθέτει περίπου 1.800 μαχητές και ευρύ δίκτυο υποστήριξης.


Από την πλευρά του ο ELN, οργάνωση εμπνεόμενη από τις ιδέες του Τσε Γκεβάρα που ίδρυσαν ριζοσπαστικοποιημένοι ρωμαιοκαθολικοί ιερείς το 1964, απορρίπτει τους νέους όρους, υπενθυμίζοντας ότι είχε συμφωνηθεί με την απελθούσα κυβέρνηση του Χουάν Μανουέλ Σάντος ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονταν παρά τις εχθροπραξίες στην Κολομβία.


Μετά την υπογραφή, στα τέλη του 2016, της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην Μπογκοτά και την πιο ισχυρή οργάνωση ανταρτών FARC, που αφοπλίστηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα με το ίδιο ακρώνυμο έκτοτε, η επίτευξη συμφωνίας με τον ELN θα επέτρεπε να δοθεί τέλος στον πολύπλοκο εμφύλιο πόλεμο ο οποίος μαίνεται στην Κολομβία επί μισό αιώνα και πλέον.


Από το 1958 μέχρι σήμερα, η σύρραξη στην Κολομβία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για την Ιστορική Μνήμη, ενώ 7 εκατομμύρια και πλέον πολίτες της χώρας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και 83.000 άνθρωποι θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι.



κολοκυθα φουρνο
μπατζετ παρι σεν ζερμεν 2017

No comments:

Post a Comment