Wednesday, April 24, 2019

ακολουθώ στα αγγλικα

συμμαθητες αντεννα

Ο υπουργός Πολιτισμού και ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισκέφθηκαν τις αγροτικές φυλακές Χανίων καθώς και το γενικό κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1», συνοδευόμενοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού για αποστολή επιλεγμένων βιβλίων, προκειμένου να εμπλουτιστούν οι βιβλιοθήκες των φυλακών, καθώς και στη συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης για ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων εντός των φυλακών.



«Ο πολιτισμός είναι παντού. Και η δική μας αντίληψη, το κάτι παραπάνω, είναι ότι ένα υπουργείο πολιτισμού οφείλει να έχει ειδική μέριμνα για τους κρατούμενους, να βοηθά όσο μπορεί στον εξανθρωπισμό της ζωής τους γιατί όσο οι κρατούμενοι αρχίζουν και καταλαβαίνουν ένα θεατρικό που μπορεί να παιχτεί στη φυλακή, να παίξουν οι ίδιοι, το τραγούδι, που και οι ίδιοι μπορούν να αποδώσουν, αρχίζουν και καταλαβαίνουν καλύτερα τον εαυτό, τη σχέση τους με τον κόσμο και ενδεχομένως γιατί βρέθηκαν πίσω από τα σίδερα», τόνισε ο κ. Μπαλτάς λέγοντας, ότι, «φυλακή χωρίς πολιτισμό, είναι μια καταδίκη συνεχής για τους κρατουμένους χωρίς ελπίδα».



Την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με το υπουργείο πολιτισμού καθώς και για το γεγονός, ότι, ο κ. Μπαλτάς επισκέφθηκε τις φυλακές Χανίων, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης.


κεικ με λαδι και βρωμη


ακολουθώ στα αγγλικα

No comments:

Post a Comment