Monday, March 4, 2019

μηχανη βαρκας σκρουτζ

ερμου νικε
μεταφορα ζωων κτελ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καρούζος, ο κατώτατος μισθός «αναπροσαρμόζεται στα 650 ευρώ, χωρίς καμία τριετία, δηλαδή στα 546 καθαρά». Μέχρι σήμερα, ο κατώτατος μισθός διαμορφωνόταν «στα 586 ευρώ μεικτά, δηλαδή 492 ευρώ καθαρά».


Ο εργατολόγος σημειώνει πως «μαζί με τον κατώτατο μισθό, αλλάζουν και επιδόματα που έχουν συνδεθεί με αυτόν» και αναλύει το πώς θα διαμορφώνεται το μηνιαίο ποσό που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι με την συμπερίληψη των τριετιών.


«Στο ποσό των 650 ευρώ – μεικτά – θα μπορεί κάποιος να προσθέτει και τις τριετίες που έχει από προϋπηρεσία σε οποιοδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε καθήκοντα. Οι τριετίες, όμως, σαν ανώτατο αριθμό, μπορεί να συνυπολογίζονται μόνο μέχρι τρεις, διότι με πράξη υπουργικού συμβουλίου του 2016 η εξέλιξη των τριετιών έχει ‘’παγώσει’’. Αυτό σημαίνει ότι στα 650 ευρώ θα αθροίζεται επιπρόσθετα ένα ποσό 10% για κάθε τριετία που έχει συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος εργαζόμενος». Επίσης, όπως τονίζει, οι εργοδότες που αναγνωρίζουν το επίδομα γάμου θα πρέπει να καταβάλλουν ένα επιπλέον ποσό που «ισοδυναμεί με 10% επί του συνόλου του κατώτατου μισθού».


Κατώτατος μισθός: 650 ευρώ στην Ελλάδα, 600 στην Πορτογαλία – Οι φόροι αλλάζουν την εικόνα


Αυτοί που ωφελούνται περισσότερο από την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι οι νέοι έως και 25 ετών, σύμφωνα με τον κ. Καρούζο. Η ρύθμιση γενικώς «αφορά 880.000 μισθωτούς, περισσότερους από 400.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στους οποίους περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι με μερική απασχόληση καθώς και απασχολούμενοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Όπως και περισσότερους από 280.000 εργαζομένους που αμείβονται με τα σημερινά ελάχιστα όρια του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού και 202.000 επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ ανέργους».





μηχανη βαρκας σκρουτζ

No comments:

Post a Comment