Friday, March 29, 2019

φετινα μαγιο

πλαστικα πεδιλα πολυχρωμα

«Η σημερινή πρώτη Διμερής Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας σηματοδοτεί την επανέναρξη των διμερών σχέσεων μας και της συνεργασία μας. Εμείς, ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Παόλο Τζεντιλόνι μαζί με τους Υπουργούς μας, είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τις κύριες γραμμές αυτής της ανανεωθείσας συνεργασίας.


Στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων συμφωνήσαμε να διεξάγουμε συχνές επαφές και διαβουλεύσεις όπως ορίζουν προνομιακές σχέσεις μας και τα συγκλίνοντα συμφέροντά μας αναφορικά με τη διεθνή και περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, ιδίως στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια. Σύμφωνα με την Ατζέντα της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα και η Ιταλία επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή τους στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με το σύνολο των προϋποθέσεων και με βάση την αρχή της ανεξαρτησίας.


4227444EUROKINISSI / ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI


Η Ελλάδα και η Ιταλία πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη επανεκκίνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τις θεμελιώδεις αρχές της, σύμφωνα με τη Δήλωση της Ρώμης που εγκρίθηκε στις 25 Μαρτίου 2017. Η Ιταλία και η Ελλάδα δεσμεύονται να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα θετικά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης και θα ενεργήσουν από κοινού προκειμένου να συμβάλουν σε μια ασφαλή, ευημερούσα, ανταγωνιστική και κοινωνικά υπεύθυνη Ένωση, στην οποία οι πολίτες μας έχουν νέες ευκαιρίες για πολιτιστική και κοινωνική ανέλιξη και οικονομική ανάπτυξη.


Οι χώρες μας υποστηρίζουν μια περαιτέρω ολοκλήρωση της Ε. Ε., ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, ενισχύοντας την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική σύγκλιση μεταξύ των κρατών μελών.


Η Ιταλία και η Ελλάδα αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Νότου της Ε. Ε., ως μια πρωτοβουλία η οποία έχει στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της ουσιαστικής συμβολής στον διάλογο για το μέλλον της ΕΕ.


4227447EUROKINISSI / ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI


Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε μια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική με σκοπό να καταστήσουμε την Ε. Ε. έναν αποτελεσματικό παγκόσμιο παράγοντα και έναν αξιόπιστο φορέα ασφάλειας. Για το σκοπό αυτό, συμμεριζόμαστε επίσης το ενδιαφέρον ως προς την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης για την άμυνα, σε συνεργασία και πλήρη συμπληρωματικότητα με το ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές συνθήκες και τα υφιστάμενα νομικά πλαίσια και δεσμεύσεις.


Οι δύο κυβερνήσεις καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της, τις πράξεις βίας και κάθε είδους επίθεση εναντίον αθώων πολιτών στην Ευρώπη και αλλού. Επαναλαμβάνουν επίσης τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού και ζητούν πιο συντονισμένες και αποφασιστικές ενέργειες.



φετινα μαγιο
συνώνυμο του συνολο

No comments:

Post a Comment