Tuesday, April 30, 2019

ρομπεν των δασων disney full movie

sydney olympic park apartments rent
μετραω χρηματα ονειροκριτης
Λέρος: Σοβαρός τραυματισμός 6χρονου σε τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις βραδινές σήμερα το βράδυ στον επαρχιακό δρόμο Λακκίου - Παρθενίου στο νησί της Λέρου, όταν οδηγός αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρέσυρε δύο προσφυγόπουλα τα οποία κινούνταν πεζά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, ηλικίας περίπου 6 ετών.


Όπως έγινε γνωστό το άτυχο προσφυγόπουλο φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και γι' αυτό αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.



ρομπεν των δασων disney full movie

τι ψηφισε ο βαρουφακης

συλλογος κρητων πειραια

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η εν λόγω παράταση κρίνεται αναγκαία κυρίως ενόψει των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν ολόκληρη τη χώρα πριν από τη λήξη της οικείας προθεσμίας και είχαν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία πολλών δικαιούχων να υποβάλουν εμπρόθεσμα την ως άνω αίτηση λόγω ζημιών που υπέστη η υγεία ή η περιουσία τους ή λόγω απώλειας ή της καταστροφής των απαραίτητων για την κατάθεση της αίτησης εγγράφων.


Σημειώνεται, ότι με τον Ν. 4483/2017 (άρθρο 52) έχει θεσμοθετηθεί μία δέσμη διευκόλυνσης των οικονομικών συναλλαγών των πολιτών με φορείς της Αυτοδιοίκησης, λόγω της τρέχουσας δημοσιονομικής συγκυρίας.


τι ψηφισε ο βαρουφακης

Σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε στους πολίτες η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους προς τους ΟΤΑ, κατόπιν αίτησής τους, ώστε τα οφειλόμενα ποσά να καταβάλλονται σε δόσεις χωρίς να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.



αλαιν ντελον βιογραφια

ελεονωρα ρηγα facebook

επιδομα ανεργιας δωρο πασχα
ελεονωρα ρηγα facebook

Από τη σύγκρουση, τρεις γυναίκες, ηλικίας 58, 65 και 66 ετών, που επέβαιναν στο ένα από τα οχήματα έχασαν ακαριαία τη ζωή τους, ενώ μία 43χρονη, επιβάτης του ίδιου οχήματος, διακομίστηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο του Κιλκίς.


Από το δεύτερο όχημα, πέραν της μοναχής που έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, στο ΑΧΕΠΑ εξακολουθούν να νοσηλεύονται ένας παπάς 51 ετών και μία 54χρονη μοναχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


κατσικακι κοκκινιστο αργυρω μπαρμπαριγου

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία στο σημείο του δυστυχήματος, που προσωρινά διεξαγόταν από παρακαμπτήριους δρόμους, έχει πλέον αποκατασταθεί.


χρωματιστα ρολογια

χτενισμα χωρις πιστολακι
ριχνω το φταιξιμο

Σε κλείσιμο του Γυμνασίου και του Λυκείου Μεθώνης προχώρησαν από τη Δευτέρα οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου και Γυμνασίου Μεθώνης, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών στα Σχολεία της Μεθώνης.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tharrosnews, το Λύκειο και το Γυμνάσιο της Μεθώνης δεν έχει στελεχωθεί ακόμα με βασικές ειδικότητες, όπως Φυσική, Φιλολογία, Θρησκευτικά και Μουσική, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε μαθητές και γονείς.


Μετά τις επανειλημμένες αναφορές του Συλλόγου στη διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να προβεί στο κλείσιμο των σχολείων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


Καταλήψεις σε Λύκεια της Λαμίας


Τρεις νέες καταλήψεις σε Λύκεια της Λαμίας. Πρόκειται για το 2ο, το 4ο και το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας.


Τα αιτήματα είναι κυρίως γενικά και αφορούν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.


Άλλα αιτήματα είναι να μην γίνεται υπέρβαση των 25 μαθητών ανά τάξη, αλλά και η έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το lamiareport.gr έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχοχωρίου, όπου τα παιδιά με τη συμπαράσταση των Γονέων τους, αντιδρούσαν στην έλλειψη καθηγητών για τα μαθήματα προσανατολισμού θετικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου, αλλά και σε άλλα μαθήματα γενικής παιδείας όλων των τάξεων.


Μετά από διάλογο με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της πρόθεσης να βρεθούν εκπαιδευτικοί μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας για αναπληρωτές, τα παιδιά το βράδυ της Κυριακής παρέδωσαν και πάλι το κτήριο και επέστρεψαν στις αίθουσές τους.



χρωματιστα ρολογια

ρολογια παλμογραφοι public

πανεπιστημιο πελοποννησου σχολες
ρολογια παλμογραφοι public
Λέσβος - Συγκλονιστική αφήγηση: «Κάποιοι προσπαθούν το ακατόρθωτο στα κέντρα κράτησης» (pics)

Συγκλονίζει η αφήγηση ενός δημοσιογράφου για τις άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο κέντρο Καταγραφής Μεταναστών και προσφύγων, που εστιάζει κυρίως στο πως αντιμετωπίζεται αυτή η ανεξέλεγκτη, απάνθρωπη κατάσταση συνωστισμού από τους ελάχιστους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης και άνδρες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουν την τάξη κάτω από αδιανόητες συνθήκες.


«Είναι και αυτοί. Δευτέρα μεσημέρι στο Κέντρο Καταγραφής Μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια. Κάτω από πραγματικά άθλιες συνθήκες. Με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν εκεί από παντού στο νησί, να συνωστίζονται οι μεν Σύροι στον ένα χώρο οι δε υπόλοιποι στον άλλο. Ζέστη αφόρητη, συνωστισμός, βρωμιά... Και ανάμεσα τους κάποιοι ελάχιστοι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης κι άνδρες του Λιμενικού Σώματος να προσπαθούν να καταφέρουν το ακατόρθωτο. Να πείσουν όλον αυτό τον κόσμο να περιμένει.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ο εκρήξεις όλων αυτών των ανθρώπων συχνές... Φυλετικές, μέχρι και οικογενειακές συγκρούσεις, νεύρα, σπρωξιές, συχνά πυκνά πέφτει και ξύλο. Και ανάμεσα τους, είπαμε, κάποιοι ελάχιστοι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης κι άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Πολυκαταγγελμένοι και οι δυο, πότε για μια σφαλιάρα, πότε για μια κλωτσιά.


κρεμα σοκολατα για κεικ

Δευτέρα το μεσημέρι, και δυο από αυτούς ο φωτογραφικός φακός «τους συλλαμβάνει» τον μεν έναν της ΥΜΕΤ με κράνος, ασπίδα κι όλον τον άλλο εξοπλισμό με ένα τετράχρονο μωρό στην αγκαλιά, να οδηγεί μια οικογένεια στον εσωτερικό χώρο καταγραφής. Και λίγο αργότερα έναν άνδρα του Λιμενικού Σώματος να βαστά δυο αγοράκια και να τα οδηγεί στον ίδιο χώρο.

Ρωτάς αργότερα κάποιον από τους υπεύθυνους προϊσταμένους τους. Σε κοιτά περίεργα... «Δημοσιογράφος είσαι ε;» σου απαντά. Γνέφεις καταφατικά. «Κάτσε να δεις τι κάνουμε ανάμεσα στις κλωτσιές για τις οποίες γράφετε συνήθως...». Μωρά κλαίνε πίσω σου. Σε παρατά ο προϊστάμενος που λέγαμε. «Μιχάλη τρέχα θα ποδοπατηθούν» ακούς να φωνάζει σε κάποιους. «Και νερά, φέρτε κανένα νερό... Σκάσαν».

Είπαμε. Τι άλλο κάνουν αυτοί οι άνθρωποι ανάμεσα στις κλωτσιές για τις οποίες γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι».


Λέσβος - Συγκλονιστική αφήγηση: «Κάποιοι προσπαθούν το ακατόρθωτο στα κέντρα κράτησης» (pics)
01
Λέσβος - Συγκλονιστική αφήγηση: «Κάποιοι προσπαθούν το ακατόρθωτο στα κέντρα κράτησης» (pics)








πωσ να ριξω μια ζυγο

καραμελωμενες φλουδες λεμονιου
Βύθιση σκάφους στην Καλόλιμνο: Μία νεκρή γυναίκα και αρκετοί αγνοούμενοι μετανάστες

Η σορός μιας γυναίκας έχει ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες.


Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (3/11) όταν εντοπίστηκε ο πρώτος αγνοούμενος από διερχόμενο σκάφος.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή, σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία κατάφεραν να περισυλλέξουν σώους από τη θαλάσσια περιοχή οχτώ άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί.


ανακληση αναστολης ποινης

Ένας από τους ανθρώπους που διασώθηκαν δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 22 ως 24 άτομα.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο τουριστικά σκάφη κι ένα φορτηγό πλοίο.

Δείτε στο χάρτη, την περιοχή του ναυαγίου όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

kalimnos

Διαβάστε επίσης:
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ναυάγιο με μετανάστες στα ανοικτά της Καλόλιμνου - Φόβοι για νεκρούς



πωσ να ριξω μια ζυγο

ελευθερια αρβανιτακη καταγωγη

τσάνινγκ τέιτουμ instagram
Απίστευτο περιστατικό στο Δομοκό: Έκοψαν καλώδια ηλεκτροκίνησης και εγκλώβισαν τρένο

Άγνωστοι έκοψαν εκατοντάδες μέτρα από καλώδια της ηλεκτροκίνησης των τρένων, κοντά στο σταθμό του Δομοκού, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί μία αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.


Η αμαξοστοιχία παραμένει παραμένει στο σημείο εδώ και αρκετή ώρα.


σηκωμα μηχανης



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 61 που πέρασε από το Δομοκό λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά ακινητοποιήθηκε όταν εντόπισε τα κομμένα καλώδια.

Παράλληλα από τις 21:00 το βράδυ έχει ακινητοποιηθεί μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και η αμαξοστοιχία με αριθμό 60 και κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα για να μπορέσει να συνεχίσει ταξίδι προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη .

Από την πλευρά τους, τα στελεχών του ΟΣΕ, προς το παρόν, δεν μπορούν να προσδιορίσουν χρόνο καθυστέρησης, διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Συνεργεία του ΟΣΕ βρίσκονται στην περιοχή του Δομοκού κοντά στον σταθμό Θαυμακού, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ήδη γίνονται συνεννοήσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τον τρόπο μεταφοράς των επιβατών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.



ελευθερια αρβανιτακη καταγωγη

veso mare patras ster cinema

πως να επικοινωνησω με πνευματα

Το «λουκέτο» είχε προκαλέσει σωρεία συνωμοσιολογικών θεωριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κάτι είχε βρεθεί (π. χ. εξωγήινοι), που έπρεπε να «κουκουλωθεί» άμεσα.


μινεψραφτ χβοχ

veso mare patras ster cinema

Τελικά, η υπόθεση είχε πιο πεζό χαρακτήρα, αν και ακόμη παραμένει ένα μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Αμερικανική Ένωση Πανεπιστημίων για Έρευνα στην Αστρονομία (AURA) και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η απόφαση για κλείσιμο του Παρατηρητηρίου του Ήλιου στο Σακραμέντο Πικ του Νέου Μεξικού ελήφθη ως «προληπτικό μέτρο κατά την αντιμετώπιση ενός θέματος ασφαλείας», μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.



Sunspot Solar Observatory is transitioning back to regular operations as of September 17th Read AURA's full statement here: https://t.co/tiGiwEL8Nn @NSF @SunspotSolarObs pic.twitter.com/cPpaGrTNtU

— AURA (@AURADC) September 16, 2018

πατωματα χαλκιδα

detox λαρισα κενταυρων
Τραγωδία: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στην Πιερία

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό


Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα στην Πιερία το απόγευμα της Δευτέρας (05/11), όταν παρασύρθηκε από επιβατική αμαξοστοιχία, λίγο πριν από το σταθμό του Κορινού.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η γυναίκα, ηλικίας ενενήντα ετών ήταν κάτοικος της περιοχής και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για δυστύχημα.

Στις 17:10, με μία περίπου ώρα καθυστέρηση, αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση και αναχώρησε η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.


πατωματα χαλκιδα

Διαβάστε επίσης: Θρήνος για τον Παναγιώτη Φασούλα: Πέθανε ο πατέρας του

Δώρα Χριστουγέννων/Πάσχα: Πώς θα τα λάβουν πίσω συνταξιούχοι και εργαζόμενοι



κουβερτα υπερδιπλη βελουτε

ο παιδικος αυτισμος

μετσοβο νυχτερινη ζωη

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, συμμετείχαν και απέστειλαν χαιρετισμούς υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, στελέχη των φορέων εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των τραπεζών αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον ρόλο των εξαγωγών στην εθνική στρατηγική ανάπτυξης της οικονομίας.


Το 6th Greek Exports Forum ξεκίνησε με θερμό καλωσόρισμα από τον Γενικό Διευθυντή της Ethos Media S. A., Κωνσταντίνο Ουζούνη.






ο παιδικος αυτισμος
ακτινολογικο λεχαινα

υπογειες στοες κατω απο την ακροπολη

«Στο μέλλον, στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας, το θέμα δεν θα είναι πλέον να λέμε σε άλλες χώρες πώς θα χειριστούν τα δημοσιονομικά τους, αλλά το να κάνουμε την ίδια την Ευρώπη ισχυρή στον ανταγωνισμό με την Κίνα και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Σουλτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF.


Τόνισε ωστόσο ότι μια συζήτηση περί «κοινοτικοποίησης χρεών» στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «άνευ ουσίας», καθώς δεν επιτρέπεται από τις ίδιες τις Συνθήκες της ΕΕ. «Κατά τα άλλα όμως η κάλυψη του κινδύνου αναφέρεται στο έγγραφο, μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης του ΕΜΣ σε νομισματικό ταμείο», δήλωσε ο αρχηγός του SPD και σημείωσε ότι στα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με την Άνγκελα Μέρκελ.


Επιπλέον, δήλωσε ότι υπολογίζει στη θετική ανταπόκριση του κόμματός του στην εισήγηση για συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις για τον «μεγάλο» συνασπισμό, καθώς, όπως είπε, «στις διερευνητικές πήραμε πολλά».


delft utrecht train

ξυλινοι πυργοι

Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει εάν ο ίδιος προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και περιορίστηκε να δηλώσει ότι η συζήτηση για τα πρόσωπα θα γίνει μόνο στο τέλος των διαπραγματεύσεων.



υπογειες στοες κατω απο την ακροπολη

γινεται συριζα 2015

Αν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης για την εμφύτευση δύο δοντιών ήταν παρόντες και οδοντίατροι, ο ρόλος τους ήταν καθαρά επικουρικός καθώς δεν παρενέβησαν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.


θυλακιτιδα γονατου

Η επέμβαση που κράτησε μια ώρα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Xian της περιφέρειας Shaanxi της Κίνας.


γινεται συριζα 2015

Σύμφωνα με το South China Morning Post, το ρομπότ αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Beihang στο Πεκίνο και το Στοματολογικό Νοσοκομείο του 4ου Στρατιωτικού Ιατρικού Πανεπιστημίου.


Το ρομπότ κατασκευάστηκε γιατί υπάρχει έλλειψη καταρτισμένων οδοντιάτρων στο εσωτερικό της Κίνας και των συνεπακόλουθων συχνών ιατρικών λαθών.


ελιες θρουμπες ναξου

καρουζελ αθηνα 2015

Τι είπε ο Ερντογάν στους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης

«Χθες αναφέρθηκα σε κάποια προβλήματα, ίσως το παρακολουθήσατε. Η λύση αυτών των προβλημάτων θα ενισχύσει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία στην Ελλάδα» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη μουσουλμανική μειονότητα μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κομοτηνή. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέφερε το θέμα της «επικαιροποίησης» της Συνθήκης της Λωζάνης.


Μάλιστα, διερωτήθηκε γιατί συμμετέχουν στη Συνθήκη η Ιαπωνία και χώρες όπως η Βουλγαρία, η Γαλλία και η Βρετανία.


εγγραφες κλεισιματος ισολογισμου 2015



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


«Επιθυμούμε να επωφεληθείτε με κάθε τρόπο από τη Συνθήκη της Λωζάνης στο πλαίσιο της αντίληψης του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο αναμένουν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως τα ανέφερε αυτά σε όλες τις επαφές του στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι συζήτησε τα προβλήματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης και με τον Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα.


παο μπασκετ κυπελλα

Ισχυρίστηκε δε, ότι η λύση των προβλημάτων της μειονότητας θα διευκολύνει την κατάσταση ώστε Ελλάδα και Τουρκία να προσεγγίσουν η μία την άλλη.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



καρουζελ αθηνα 2015

Monday, April 29, 2019

τρενο απο θεσσαλονικη για ροδοπολη

τρενο απο θεσσαλονικη για ροδοπολη

Ένας εξ αυτών είναι ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο οποίος είχε ενεργό ανάμειξη στις διεργασίες που κράτησαν την Ελλάδα εντός του ευρώ τους κρίσιμους μήνες του 2015. Ο Λιου θα βρεθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ως βασικός ομιλητής σε συνέδριο του Economist με τίτλο «Πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε; Ζωτικές ερωτήσεις για την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα» και αναμένεται να παραθέσει τη δική του εκδοχή για το πώς απεφεύχθη το Grexit.


eggrafo


Σε κάθε περίπτωση, η ενεργή ανάμιξη των ΗΠΑ και της κυβέρνησης Ομπάμα στην προσπάθεια αποφυγής του Grexit, αποτυπώνεται στα επίσημα ημερολόγια του τέως υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015. Σύμφωνα με αυτά, ο Τζακ Λιου είχε 25 διαφορετικές επικοινωνίες με Έλληνες αξιωματούχους μέσα στο 2015 εκ των οποίων οι 11 με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, 6 με τον Γιάνη Βαρουφάκη και 8 με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Η «απομόνωση» Βαρουφάκη



ξενοφωντος ελληνικα α λυκειου περιληψη

Η έρευνα του CNN Greece στα ημερολόγια του τέως υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ είναι αποκαλυπτική για το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση επέλεξε μετά τα μέσα Απριλίου 2015 να συνομιλεί απευθείας με το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όχι με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.


Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Τζακ Λιου με το Γιάνη Βαρουφάκη ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2015 όταν και ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ συνεχάρη τον ομόλογό του για την ανάληψη των καθηκόντων του. Ακολούθησαν δύο ακόμη επικοινωνίες το Φεβρουάριο του 2015 (18 και 19 Φεβρουαρίου), πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου στο οποίο αποφασίσθηκε ουσιαστικά η συνέχιση της Μνημονιακής πορείας της Ελλάδος.


Λιου και Βαρουφάκης είχαν δύο ακόμη τηλεφωνικές συνομιλίες στις 9 και 27 Μαρτίου, ενώ η πρώτη - αλλά και τελευταία - δια ζώσης επικοινωνία τους έλαβε χώρα στις 17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον. Μετά από εκείνη τη συνάντηση – το περιερχόμενο της οποίας το γνωρίζουν μόνον οι συμμετέχοντες σε αυτή - ο Αμερικανός υπουργός σταμάτησε να επικοινωνεί με τον Έλληνα υπουργό και άνοιξε απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα.


Μέσα στο Μάιο του 2015 ο Λιου είχε 4 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό (στις 3, στις 10, στις 22 και στις 27 Μαίου). Άλλες τέσσερεις επικοινωνίες είχε με τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015, οπότε η κρίση κορυφώθηκε. Συγκεκριμένα, επικοινώνησαν στις 16, στις 22, στις 23 και στις 28 Ιουνίου. Μάλιστα, μετά το τηλεφώνημα της 23ης Ιουνίου ο Λιου συνομίλησε αμέσως μετά με τον Μπαράκ Ομπάμα και εν συνεχεία ξανακάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος είχε μεταβεί στις Βρυξέλλες για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της Κομισιόν.


Ο κρίσιμος Ιούλιος



Ο Αμερικανός υπουργός είχε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα τόσο μετά το διάγγελμα για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος (28 Ιουνίου) όσο και μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.


Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2015 είχε 6 φορές μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό (6,8,12,13,15 και 24 Ιουλίου) τόσο κατά την ημέρα που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα (12/7), όσο και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, οπότε η ελληνική κυβέρνηση οδηγήθηκε στο συμβιβασμό με την ευρωζώνη και στις 15 Ιουλίου όταν και η συμφωνία ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή.


Από τις 8 Ιουλίου είχε εγκαινιασθεί και το κανάλι επικοινωνίας του Τζακ Λιου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά την αποχώρηση Βαρουφάκη από το κυβερνητικό σχήμα (τον Ιούλιο 2015 είχε 4 συνομιλίες στις 8,13,15 και 24). Στους μήνες που μεσολάβησαν έως το τέλος του 2015 οι κ. Λιου και Τσακαλώτος είχαν άλλες 4 επικοινωνίες και συγκριμένα στις 27 Αυγούστου, στις 9 Οκτωβρίου (συνάντηση στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ), στις 18 Νοεμβρίου και στις 20 Νοεμβρίου.



βασεις πληροφορικης 2012

κολλεγιο αθηνων προεδρος

καλτσες nike ποδοσφαιρου
κολλεγιο αθηνων προεδρος

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καταγράφονται τόσο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα βόρεια προάστια. Παγκράτι, Καισαριανή, Δάφνη, Μελίσσια, Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή, Ζωγράφου, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Παλλήνη.


Σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ότι "σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής"


«Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.


Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ομαλή ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Αττικής θα αποκατασταθεί εντός της επόμενης ώρας.


λιβερπουλ μαντσεστερ σιτι τελικος

Εκτός λειτουργίας τέθηκε προσωρινά και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη - Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό, καθώς οι συρμοί δεν κινούνταν για αρκετή ώρα εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ. Ωστόσο λίγο αργότερα η ηλεκτροδότηση στο μετρό άρχισε να αποκαθίσταται, και σταδιακά ομαλοποιούνται και τα δρομολόγια των συρμών.


Την ίδια ωρα η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ.



Μέχρι στιγμής η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί 70 κλήσεις για #απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, στο λεκανοπεδίου Αθηνών.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 22 Αυγούστου 2018

η ζωη μας μια βολτα πλοκη

σαν σημερα 5 φεβρουαριου
Φωτιά ΤΩΡΑ σε δασική έκταση στην Αχαΐα

Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Σαντομέρι της Αχαΐας ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8).


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για διάσπαρτες εστίες φωτιάς, που δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο οχήματα ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.


η ζωη μας μια βολτα πλοκη


ηρακλης ρουβας αθηνοραμα

μια βολτα στο διαστημα

Το κείμενο που δεν διάβασε ποτέ στην κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη, η Δάφνη Βαλέντε

Ο Μιχάλης Ασλάνης ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους!


Είχε καταφέρει να έχει φίλους από τον χώρο της μόδας, αφού δεν έβλεπε κανέναν ανταγωνιστικά, όπως δεν τον έβλεπαν και οι συνάδελφοί του.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Διαβάστε περισσότερα στο Gossip-tv.gr



μια βολτα στο διαστημα
router ως repeater
σχεσεις δημητρη αλεξανδρου

πειραιως ηλιουπολης

Λαμία: Έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων και βγήκε ζωντανός – Σοκάρουν οι εικόνες

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 75χρονος οδηγός το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (06/04/2018), όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων στη Λαμία.


Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί. Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου ξέφυγε της πορείας του στο δρόμο που ανεβαίνει προς Μπράλο. Αφού έκανε «βουτιά» 100 μέτρων, βρέθηκε στον παράδρομο της Δαμάστας.


δωρεαν γραμματοσειρες



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, o 75χρονος, ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα, ισχυρίστηκε ότι αποσπάστηκε η προσοχή του, όταν έσκυψε για να πάρει κάτι. Το αυτοκίνητό του αρχικά χτύπησε σε κολώνα και στη συνέχεια έπεσε στον γκρεμό.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον οδηγό από το διαλυμένο όχημα, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και οι Εκαβίτες που μετέφεραν τον ελαφρά τραυματία οδηγό στο νοσοκομείο Λαμίας.


σχολες εθνικου θεατρου

Για τα αίτια του τροχαίου διενεργείται προανάκριση.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr


Λαμία: Έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων και βγήκε ζωντανός – Σοκάρουν οι εικόνες
01
Λαμία: Έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων και βγήκε ζωντανός – Σοκάρουν οι εικόνες





















πειραιως ηλιουπολης

μεταπωληση ρολογιων

πινω κι απο κει ψηλα για σενα στιχοι
Προσοχή: Παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου η αποχή των δικηγόρων

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.


Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή, καθόρισε και ειδίκευσε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016, (μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους δηλαδή, την 16η Σεπτεμβρίου 2016) ως εξής:




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


1) Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ. λπ.) έχει ασκήσει το ένδικο μέσο.

2) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής), καθώς επίσης σε όλες τις δίκες του ΚΕΔΕ, όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ. λπ.) είναι ανακόπτων (στον πρώτο βαθμό), ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν ο δημόσιος φορέας έχει ασκήσει ένδικο μέσο.


τηλεφωνα ογα μυτιληνης

3) Ποινικές δίκες: αποχή μόνο από φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές (μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών). Η αποχή ισχύει και στις περιπτώσεις συρροής με άλλα ποινικά αδικήματα. Από τις ως άνω περιπτώσεις η αποχή δεν εκτείνεται: α) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α' βαθμό και επταετία σε β' βαθμό, και β) σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.

4) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν η Τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις έχει ασκήσει ένδικο μέσο. Η αποχή δεν εκτείνεται : α) στην ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης, β) στην ανακοπή κατά κατακυρωτικής έκθεσης , γ) στην ανακοπή τρίτου, οι οποίες συζητούνται κανονικά.

5) Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του ΕΟΠΥΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν (ο ίδιος) ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Κατ' εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις που ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει επιτύχει υπέρ αυτού προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτού αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά).

6) Ειδικώς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποχή από όλες τις διαδικασίες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο βοήθημα ή μέσο.

Η συντονιστική επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για να εξετάσει την πορεία της κατάστασης.



μεταπωληση ρολογιων

μελη ροταρυ

Την επέκταση του ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που επιδοτεί νοικοκυριά για ενεργειακή αναβάθμιση προανήγγειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στη διάρκεια εκδήλωσης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.


Ήδη έχει ιδρύσει το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ που εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας δράσης «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για την ενίσχυση παρεμβάσεων στη βελτίωση ενεργειακής απόδοσης κατοικιών.


Η ενίσχυση θα αφορά είτε επιχορήγηση των ωφελουμένων είτε επιχορήγηση σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο. Για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ θα διατεθούν 68 εκατ. ευρώ για την καταβολή δανείων από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) προς ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα.


Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα που αναμένεται τους επόμενους μήνες θα προσφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδότηση έως 70% κλιμακωτά ανάλογα με το εισόδημα του ενδιαφερομένου αλλά και επιπλέον κριτήρια όπως ο αριθμός προστατευόμενων μελών της οικογένειας.


Το μέγιστο πλαφόν επιλέξιμης δαπάνης θα είναι 25.000 ευρώ. Η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενώ η εμπλοκή των τραπεζών και η δανειοδότηση δεν θα είναι υποχρεωτική εφόσον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλύψουν με ίδια κεφάλαια το δικό τους ποσοστό στο σύνολο της δαπάνης.



μελη ροταρυ
τραγουδια μια φορα στο τοσο
ελπίδος 10 αγία παρασκευή

μπομπονιερες βαπτισης κοριτσι με λινατσα

μπομπονιερες βαπτισης κοριτσι με λινατσα
Τρίτη νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια με «βροχή» από μολότοφ

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες πραγματοποίησαν ομάδες κουκουλοφόρων αργά τη νύχτα και νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/5) στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, στα στενά των Εξαρχείων.


Τα επεισόδια κράτησαν αρκετή ώρα, από τις 00:45 μέχρι τις 03:15, όταν ομάδες νεαρών έριχναν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόταν στις οδούς Τοσίτσα και Πατησίων και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.



καλουπια σιλικονης για ζαχαροπλαστικη
νεα μακρη σεσουλα

ζαλαδα σκυλου

παρεμβασεις του ανθρωπου στο φυσικο περιβαλλον
ζαλαδα σκυλου

Εννέα γραμμές της ΔΕΗ βγήκαν εκτός λειτουργίας από κεραυνό πράγμα που «βύθισε» στο σκοτάδι την περιοχή της Νέας Σμύρνης και ένα μέρος της περιοχής του ΑΤΑ, όπως αναφέρει το larissanet.gr.


Στο σκοτάδι είναι και η περιοχή του ΟΣΕ στη Λάρισα, αλλά και η Γιάννουλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Λόγω της κατάστασης πολλά ήταν τα τηλεφωνήματά που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.


Παράλληλα, προβλήματα ηλεκτροδότησης υπάρχουν και στο Δήμο Ελασσόνας και στα χωριά Κρανιά, Λικούδη, Γεράνεια, Δρυμός, Δολίζη και Λιβάδι, ενώ υπάρχουν και κομμένοι αγωγοί στη Βερδικούσια από πτώση δένδρου.


πρακτορειο αθηνα τριπολη

ιβαρ βικινγκ

πας λαμια στεγαστρο
ιβαρ βικινγκ

Τον γιο του πρώην πρωθυπουργού βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του στον Βόσπορο οι σωματοφύλακές του, που ενημέρωσαν τις Αρχές αλλά και τον Μεσούτ Γιλμάζ ο οποίος βρισκόταν στις ΗΠΑ και ταξίδεψε εσπευσμένα για την Τουρκία.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN Turk, ο Γιαβούζ Γιλμάζ έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ στο προσκέφαλό του βρίσκονταν ένα πυροβόλο όπλο.


Αν οι πρώτες εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών έκαναν λόγο για αυτοκτονία, ερευνώνται όλα τα σενάρια καθώς προέκυψαν στοιχεία που ενδεχομένως παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.


εοφ βρεφικα γαλατα

φυλλο κρουστας αλφα συνταγες

πλατανιας σκοντα ξανθη live streaming
ξεναγήσεις δήμου αθηναίων ιούνιος 2015

«Μέλημα μας είναι το προσεχές διάστημα να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων με ειδικό νόμο που θα φέρουμε στη Βουλή, αλλά και τον τελικά μη αποδοτικό φόρο στο κρασί που δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα από όσο υποτίθεται ότι θα έλυνε», ανέφερε σχετικά.



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα περίπου 55 εκατ. ευρώ έσοδα τα οποία είχαν προβλεφθεί από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, μόλις το 1/3 ήταν αυτά που ήρθαν στα δημόσια ταμεία δημιουργώντας παράλληλα όλες τις προϋποθέσεις για να εκτιναχθεί το παραεμπόριο.


Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης υπήρξε ατελέσφορος, καθώς όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο Δημόσιο, αλλά έγινε και αιτία μεγάλης απώλειας εσόδων (από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος) με τεράστιο κόστος, για τον κλάδο.


φυλλο κρουστας αλφα συνταγες

Άλλωστε ήδη η παραμονή διακίνηση οίνου καλύπτει το 70%. Η μείωση των πωλήσεων των νόμιμων οινοποιείων είναι εμφανής, αφού καταγράφεται πτώση του κύκλου εργασιών τους κατά 40% έναντι του 2015 και κατά 25% έναντι του 2016.


Μετά από 19 μήνες εφαρμογής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μόνο προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Ενδεικτικά εκτιμάται πως σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αδήλωτες δεξαμενές αναμένεται να φιλοξενήσουν μεγάλο μέρος της νέας παραγωγής οίνου, προκειμένου αυτή να διακινηθεί χωρίς παραστατικά!


rack rate μεταφραση

Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να μαζέψει τις ψήφους που του ήταν απαραίτητες για την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης για την αλλαγή του ονόματος της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία». Με 81 ψήφους υπέρ και καμία κατά, η Βουλή της πΓΔΜ ενέκρινε τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και το συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


νορβηγικο μοντελο καιρου

Οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας (από Δημοκρατία της Μακεδονίας που είναι σήμερα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της πΓΔΜ.


τζιχαντιστες νεα βιντεο

«Πυροδοτούνται» εξελίξεις στην Αθήνα


Η εξέλιξη αύτη αναμένεται να «πυροδοτήσει» σημαντικές εξελίξεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς το κόμμα του Πάνου Καμμένου αντιτίθεται σθεναρά στη Συμφωνία των Πρεσπών.


rack rate μεταφραση

Ο Πάνος Καμμένος, στην τεταμένη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κράτησε στάση αναμονής, ώσπου να ξεκαθαριστεί το ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό στην πΓΔΜ. Μετά την ψήφιση της συνταγματικής αλλαγής, όμως, ο επικεφαλής των ΑΝ. ΕΛ. πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, αλλά και τα επόμενα βήματά του, καθώς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν στηρίζει τη «Συμφωνία των Πρεσπών».


Εκκρεμεί, λοιπόν, το ραντεβού Αλέξη Τσίπρα - Πάνου Καμμένου για να ξεκαθαριστεί το πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση.


Ζάεφ: «Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία με την Ελλάδα»


«Η Βουλή έχει λάβει μέχρι στιγμής δύσκολες αποφάσεις. Και σήμερα δεν είναι εύκολο», είπε ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στους βουλευτές. Μάλιστα, ο Ζάεφ εξαπέλυσε επίθεση κατά του VMRO-DPMNE, που απείχε από τη συνεδρίαση και υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών. «Το κόμμα σας ξέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία με την Ελλάδα και ότι δεν μπορούμε χωρίς συμφωνία να διαπραγματευτούμε την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.


Στη συνέχεια, συνεχάρη τους πολίτες και τους βουλευτές της χώρας του που «ανέλαβαν την ευθύνη για τις συνταγματικές αλλαγές, με τις οποίες, άνοιξαν τις πόρτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χώρα του», μέσω μηνύματός του στο Twitter.



Им честитам на граѓаните и на пратениците за преземената одговорност за уставните измени со којашто заедно ги отворивме вратите на #НАТО и #ЕУ за Република #Македонија. ??

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) 11 Ιανουαρίου 2019

ο καιρός στο ρέθυμνο

μυλοι βουλγαριας
Τι αλλάζει στα ΑΕΙ την ώρα που τα πανεπιστήμια καταρρέουν εκπέμποντας «SOS»!

Ενώ τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους, με τους Πρυτάνεις να εκπέμπουν «SOS», το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας επαναφέρει - μεταξύ άλλων-τους «αιώνιους» φοιτητές ακόμη και αν έχουν διαγραφεί από τα μητρώα!


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΥΣ «ΑΙΩΝΙΟΥΣ» ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ


  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Το σχέδιο νόμου αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το προσεχές διάστημα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεσή του στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων προβλέπει:

-Αποδυνάμωση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων.

-Διατήρηση της ιδιότητας του φοιτητή μέχρι την απονομή του τίτλου σπουδών. Καταργείται το χρονικό όριο.

-Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής καθώς και στις παροχές σίτισης, στέγασης, μειωμένων μετακινήσεων, όσοι έχουν υπερβεί τον χρόνο φοίτησής τους.

-Το κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει δεκατρείς εβδομάδες διδασκαλίας.

-Η δυνατότητα παράτασης του εξαμήνου ορίζονται στον Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του Ιδρύματος και μέχρι την έκδοσή του δύναται να ρυθμίζεται με απόφαση της Συγκλήτου, έπειτα από προηγούμενη γνώμη της Κοσμητείας ή σε περίπτωση μονοτμηματικής Σχολής της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος.

-Οι φοιτητές δικαιούνται να διακόψουν τις σπουδές τους με έγγραφη αίτηση στη γραμματεία του τμήματος τους για όσα εξάμηνα επιθυμούν.

-Όσοι διακόπτουν τις σπουδές τους χάνουν την φοιτητική ιδιότητα για όσα διάστημα διαρκεί αυτή η διακοπή.

-Η επαναφορά των «αιώνιων» φοιτητών πραγματοποιείται με μία απλή αίτηση στο τμήμα τους.

Οι πρυτάνεις εκπέμπουν «SOS»!

Σε Σύνοδο που πραγματοποίησαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ το Σάββατο (19/12/2015), ενημέρωσαν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τα δραματικά δεδομένα των Πανεπιστημίων. Μάλιστα, οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας να επαναφέρει την επιχορήγηση των ΑΕΙ σε επίπεδα του 2014. Αλλιώς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι πρυτάνεις κατά την διάρκεια της Συνόδου του Σαββάτου, ο τακτικός προϋπολογισμός των ΑΕΙ έχει μειωθεί κατά 70% σε επίπεδο πενταετίας με ότι συνεπάγεται αυτό για την ορθή λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Πάντως, με βάση το νέο σχέδιο νόμου το οποίο παραδόθηκε στους πρυτάνεις, προβλέπονται μεταξύ άλλων:

-Οι πρυτανικές εκλογές θα πραγματοποιούνται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία για τετραετή θητεία από ειδικό σώμα εκλεκτόρων που απαρτίζεται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, των προπτυχιακών φοιτητών, των μεταπτυχιακών φοιτητών του ιδρύματος και των υποψηφίων διδακτόρων, του επιστημονικού, διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού ειδικών κατηγοριών καθώς και του διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος.

Σε περίπτωση δύο διαδοχικών άγονων εκλογικών διαδικασιών με τη διαδικασία της κάλπης, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υποχρεούται στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας μέσω επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου το αργότερο εντός επτά ημερών από την τελευταία ψηφοφορία.



ο καιρός στο ρέθυμνο
διπλωματης

Sunday, April 28, 2019

αελ κριμσον

αελ κριμσον
Ασφαλιστικό: Αποχή από τις δημοπρασίες αποφάσισαν οι Εργοληπτικές Οργανώσεις

Να απέχουν από τις δημοπρασίες δημοσίων έργων από αύριο έως την Τρίτη 15 Μαρτίου, αποφάσισαν οι Εργοληπτικές Οργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.


αυξημενο αμνιακο υγρο επιπτωσεις

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «σύσσωμες οι Πανελλήνιες Εργοληπτικές Οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν το σύνολο του εργοληπτικού κόσμου της χώρας, στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ασφαλιστικό και εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους στο προωθούμενο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει εξοντωτικές επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των εταιριών μελών τους ή αυτοαπασχολούνται», επισημαίνοντας ότι «οι επιβαρύνσεις αυτές ουσιαστικά απειλούν τη δυνατότητα επιβίωσης των μηχανικών και κατ’ επέκτασιν των εργοληπτικών εταιρειών».




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει



ροζος hotel πορτο χελι

καλογηρου βολος

καλογηρου βολος
Ξεκινάει στα δημοτικά σχολεία το πρόγραμμα «Η τσάντα στο σχολείο»

Από τον Ιανουάριο θα αρχίσει στα δημοτικά σχολεία της χώρας η εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο».


Το πρόγραμμα προβλέπει οι μαθητές να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο για ένα, τουλάχιστον, Σαββατοκύριακο κάθε μήνα.


λεωφορεία οασα δρομολόγια



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η σχετική εγκύκλιος εστάλη στα σχολεία και προβλέπει ότι ο ορισμός των Σαββατοκύριακων που οι τσάντες θα μείνουν στο σχολείο θα γίνεται από τον κάθε σύλλογο διδασκόντων. Δηλαδή, ανάλογα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε γονέα, η τσάντα των μαθητών θα παραμένει στο σχολείο για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, δηλαδή από την Παρασκευή έως την Δευτέρα.


μπλοκο αγροτων ευηνου

Πριν την έναρξη της δράσης, προβλέπεται επίσης, οι εκπαιδευτικοί να ενημερώνουν σχετικά τους μαθητές, και για τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, επιδιώκεται οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων που οι τσάντες δεν θα πάνε στο σπίτι τους. Δεν ισοδυναμεί, ωστόσο, με την εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες «οι μαθητές δύνανται να υλοποιούν κατ΄ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε την διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση».

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, εξέφρασε την ελπίδα, το πρόγραμμα να αποδειχθεί ένα «παιδαγωγικά χρήσιμο μέτρο», ώστε από την νέα σχολική χρονιά το υπουργείο να προχωρήσει στην επέκτασή του και σε άλλες μέρες της εβδομάδας στα ολοήμερα σχολεία.

«Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι, σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών» υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Η παραμονή της τσάντας στο σχολείο στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι, όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη».

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου» κατέληξε.


ηλιαδη βαπτιση

λίδα γίγα
ηλιαδη βαπτιση

Τα μηνύματα από τα γεγονότα στη Γάζα δεν είναι αισιόδοξα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα» της ΕΡΤ, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή,


Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για φρίκη και αποτροπιασμό, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο, καθώς οι επόμενες ημέρες «δεν θα είναι ήσυχες».


Σκοπιανό


Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την σαφή και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία και erga omnes, ως προϋπόθεση για συμφωνία, γεγονός που απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση. Σημείωσε ότι η συνανάπτυξη στην περιοχή, για την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση, είναι το «κλειδί» για την σταθεροποίηση στα Βαλκάνια και τη λύση του λύση του προβλήματος.


μυκητας σε γατα

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν θα καταλήξει σε συμφωνία, αν δεν υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες, διαβεβαιώνοντας τους συνομιλητές του ότι θα υπάρξουν, όταν θα παρουσιαστεί το κείμενο της συμφωνίας.


Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Τζαβάρα, σημείωσε ότι από το 2008 υπάρχει εθνική γραμμή. «Πάνω σ' αυτή την εθνική γραμμή συνεχίσαμε», επέμεινε και καταλόγισε στη ΝΔ αμφιταλάντευση ως προς την τοποθέτησή της για το ζήτημα.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες επίλυσης του προβλήματος, καθώς υπάρχει η πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές. Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν θα δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση λόγω του ζητήματος, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


Σχετικά με την στάση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, είπε ότι όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό θέμα.


Οικονομία


«Έχουμε μία δημοσιονομική κατάσταση που έχει αφήσει άναυδους τους δανειστές μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι με βάση αυτή την εικόνα, θα υπάρξει δυνατότητα ελάφρυνσης της λιτότητας που είχε επιβληθεί. Είπε για μία ακόμα φορά ότι η επιτροπεία τελειώνει τον Αύγουστο του 2018, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει «ότι θα κάνουμε ό, τι θέλουμε», πάντως θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στην άσκηση πολιτικής. Ερωτηθείς σχετικά με την εποπτεία μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο στην Αθήνα, κάτι άλλωστε που δεν έγινε ούτε σε περίοδο μνημονίων, και ανέφερε ότι θα υπάρχουν 3 ή 4 εκθέσεις το χρόνο.


Εξάλλου, άσκησε κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές που άσκησαν τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για «ασυδοσία».


χωριατικο ψωμι χωρισ μαγια

Όση φωτογένεια διαθέτει στους στίβους κατακτώντας τα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, άλλη τόση φαίνεται ότι έχει ο Μπολτ ντυμένος κομψά με επίσημο ένδυμα, στο κόκκινο χαλί της Αγγλικής πρωτεύουσας.


2016 11 28T200216Z 1801330963 RC166C5FF7A0 RTRMADP 3 BRITAIN ENTERTAINMENT
(Πηγή: Reuters / Neil Hall)



Premiere in Leicester Square tonight for @iamboltfilm Its such a proud night for us @Fulwell73. Especially as @HectorBellerin is there. pic.twitter.com/nsTD5FIlwQ

— Ben Winston (@benwinston) 28 Νοεμβρίου 2016


χωριατικο ψωμι χωρισ μαγια
ντιζελ τζιν
ρηγος καυσιμα

φορολογία υπαλλήλων ευρωπαϊκής ένωσης

φορολογία υπαλλήλων ευρωπαϊκής ένωσης
«Κινδυνεύει η ζωή μας!»: Τι συνέβη με τους Τούρκους στις Οινούσσες που ζήτησαν άσυλο

Ειδήσεις | Οινούσσες: Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές Αρχές η άφιξη τεσσάρων Τούρκων μεταναστών στις Οινούσσες, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο, καθώς ισχυρίστηκαν πως η ζωή τους διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το politischios.gr, το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή (13/03/2017), όταν λιμενικοί της Χίου κλήθηκαν από το στρατιωτικό φυλάκιο της Παναγίας Οινουσσών να παραλάβουν τέσσερις μετανάστες που αποβιβάστηκαν στο ακριτικό νησί, ζητώντας πολιτικό άσυλο.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της παράδοσής τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, επρόκειτο για Τούρκους πολίτες κουρδικής καταγωγής που κατάφεραν να διαφύγουν από την Τουρκία.

Οι τέσσερις οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, όπου και κρατούνται, ενώ την Πέμπτη (16/03/2017) θα βρεθούν στο Πρωτοδικείο, όπου και θα δικαστούν για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα.



ημερολογια ομαδων
ομοιοτητες αγοριων και κοριτσιων

κολοκυθα φουρνο

κοντρόλ στίχοι

Ο Κολομβιανός Ραφαέλ Αντρές Ριάνιο, μηχανικός μιας εταιρείας-υπεργολάβου της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Ecopétrol, παραδόθηκε σε μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης στην επαρχία Αράουκα, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.


Ο μηχανικός, 41 ετών, απήχθη τη 13η Ιανουαρίου 2017 μέσα στα γραφεία της εταιρείας Ismocol, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή και τη συντήρηση πετρελαϊκών υποδομών, στην κοινότητα Σαραβένα, στην επαρχία Αράουκα.


Η απελευθέρωση του ομήρου καταγράφεται μετά την ανακοίνωση του ELN τη 17η Δεκεμβρίου ότι θα κήρυττε μονομερώς κατάπαυση του πυρός ενόψει των γιορτών του τέλους της χρονιάς και των αρχών της νέας (23η Δεκεμβρίου-3η Ιανουαρίου).


Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην οργάνωση και την Μπογκοτά, οι οποίες είχαν αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2017 στον Ισημερινό πριν μεταφερθούν στην Κούβα, ανεστάλησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση μερικές ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος δεξιός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε την 7η Αυγούστου.


Δεν έχουν ξαναρχίσει έκτοτε εξαιτίας των νέων, αυστηρότερων όρων που θέτει ο αρχηγός του Κράτους: μεταξύ άλλων, η οργάνωση να αφήσει ελεύθερους όλους τους αιχμάλωτους και τους ομήρους που κρατά(οι αρχές υπολογίζουν ότι είναι περίπου δέκα) και να βάλει τέλος σε όλες τις «εγκληματικές της δραστηριότητες».


Κατά εκτιμήσεις της κυβέρνησης, ο ELN συνεχίζει να διαθέτει περίπου 1.800 μαχητές και ευρύ δίκτυο υποστήριξης.


Από την πλευρά του ο ELN, οργάνωση εμπνεόμενη από τις ιδέες του Τσε Γκεβάρα που ίδρυσαν ριζοσπαστικοποιημένοι ρωμαιοκαθολικοί ιερείς το 1964, απορρίπτει τους νέους όρους, υπενθυμίζοντας ότι είχε συμφωνηθεί με την απελθούσα κυβέρνηση του Χουάν Μανουέλ Σάντος ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονταν παρά τις εχθροπραξίες στην Κολομβία.


Μετά την υπογραφή, στα τέλη του 2016, της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην Μπογκοτά και την πιο ισχυρή οργάνωση ανταρτών FARC, που αφοπλίστηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα με το ίδιο ακρώνυμο έκτοτε, η επίτευξη συμφωνίας με τον ELN θα επέτρεπε να δοθεί τέλος στον πολύπλοκο εμφύλιο πόλεμο ο οποίος μαίνεται στην Κολομβία επί μισό αιώνα και πλέον.


Από το 1958 μέχρι σήμερα, η σύρραξη στην Κολομβία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για την Ιστορική Μνήμη, ενώ 7 εκατομμύρια και πλέον πολίτες της χώρας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και 83.000 άνθρωποι θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι.



κολοκυθα φουρνο
μπατζετ παρι σεν ζερμεν 2017

ευθυμια τι σημαινει το ονομα

κουφονησια λουτρο
προκατ μπανιο
Ρίγη συγκίνησης! Δείτε τι συνέβη πριν από λίγες ήμερες στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, που σχηματίζουν ουρές στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.


Τι συνέβη; Εσκιμώοι ήρθαν από την Αλάσκα μόνο και μόνο για να προσκυνήσουν τον τάφο του Γέροντα Παϊσίου.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το γκρουπ των περίπου 55 Εσκιμώων επισκέφθηκε πριν από λίγες εβδομάδες το ησυχαστήριο του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη το 1994 ο γνωστότερος σύγχρονος άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, για να το προσκυνήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, o αριθμός των επισκεπτών έχει πολλαπλασιαστεί από τότε που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγιοποίησε τον γέροντα Παΐσιο, 22 χρόνια μετά το θάνατό του.

«Έχουν αυξηθεί οι ημερήσιες εκδρομές από κάθε σημείο του κόσμου. Κυρίως το καλοκαίρι τα πούλμαν είναι δεκάδες σε καθημερινή βάση» υποστηρίζει η κ. Αναστασία, κάτοικος της περιοχής.



ευθυμια τι σημαινει το ονομα

Saturday, April 27, 2019

ντισκο στο κερατσινι

φαρμακο για καταπολεμηση μυρμηγκιων
ζακυνθος ενοικιαζομενα δωματια διπλα στη θαλασσα

Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές, αντλώντας έμπνευση από τις δοκιμασίες της εφαρμογής, πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων με πρωταγωνιστές τους συμπαίκτες τους στην Εθνική Ομάδα.


Μπάρκας και Πασχαλάκης καλούν όλους τους φιλάθλους να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», να μπουν στην ομάδα #ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ και να συμβάλουν στο σημαντικό έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».


Δείτε το βίντεο:





ντισκο στο κερατσινι

spartacus macedonia tv

λαστιχα ποτισματος χωραφιων

Τα μοναδικά αυτά ευρήματα βρέθηκαν από κατοίκους οι οποίοι παρατήρησαν πως ανάμεσα στους βράχους, υπήρχαν κομμάτια από σκαλιστό μάρμαρο και λίθο.


Ο διευθυντής του μουσείου Αμάσρα εκτιμά πως τα μάρμαρα αυτά είναι από την εποχή της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου που είχε στα χέρια του την εξουσία από το 193 έως το 211 μ. Χ.


κοκκινολαιμης μεταιχμιο

Ο Σεβήρος ήταν στρατιωτικός ηγέτης που πήρε τον έλεγχο της αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Έτους των Πέντε Αυτοκρατόρων, μετά τον θάνατο του αυτοκράτορα Πέρτιναξ, το 193 μ. Χ., εποχή που η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήλεγχε περίπου τις μισές ακτές της Μαύρης θάλασσας.


spartacus macedonia tv

Η πόλη αυτή, που βρίσκεται 184 μίλια ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε από την πριγκίπισσα της Περσίας, Αμαστρίν, στις αρχές του 4ου αι. π. Χ. και πέρασε από τα χέρια Ρωμαίων, Βυζαντινών, Γενουατών και Οθωμανών, τις τελευταίες δύο χιλιετίες.


180220145030 amasra roman ruins 2 exlarge 169


Amasra Museum/CNNi


«Γνωρίζουμε από αναφορές των παλαιών ταξιδιωτών ότι υπήρχαν κάποιες πολύ εντυπωσιακές εκκλησίες στην Άμαστρις», αναφέρει ο Μπαράν Αουντίν, διευθυντής του μουσείου. «Είναι πιθανό», προσθέτει, «τμήματα των ευρημάτων να προέρχονται από αυτούς τους ρωμαϊκούς ναούς».


Το πώς βρέθηκαν τα μάρμαρα αυτά στη θάλασσα, παραμένει ένα μυστήριο. Εκτιμάται πως τα αρχαία ευρήματα μπορεί να είχαν καταλήξει εκεί πολλά χρόνια πριν, από τους κατασκευαστές των ναών. «Πιστεύω πως τα χαλάσματα αυτά ξεχάστηκαν στην ιστορία», εκτιμά ο Άουντιν, προσθέτωντας πως τέτοια περιστατικά δεν είναι ασυνήθιστα για την Αμάστρα. «Την εποχή εκείνη, οι άνθρωποι δεν γνώριζαν την αξία αυτών των ερειπίων», σημειώνει. Πάντως, η τύχη αυτών των θυμίζει την ιστορία του ιστορικού Μέμνων του Ηρακλείδη, που αναφέρει πως η Αμαστρίνη πνίγηκε στη θάλασσα από τα χέρια δυο γιών της.


Στο ερώτημα πώς μπορεί μετά από τόσα χρόνια να έχουν διατηρηθεί τα μάρμαρα αυτά, η απάντηση είναι πως στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, επειδή δεν υπάρχει οξυγόνο στα 500 πόδια, οι συνθήκες ευνοούν την συντήρηση ερειπίων. Μάλιστα, εκτιμάται πως εκατοντάδες ή και χιλιάδες ακόμη ναυάγια βρίσκονται στα σκοτεινά αυτά, κρύα νερά, σε άριστη κατάσταση.


Δαπανώνται αρκετά χρήματα από διάφορες οργανώσεις σε αποστολές κατάδυσης και ο Άουντιν έχει δει κομμάτια της ιστορίας να "πλέουν" στα πόδια του. Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Κάθε χρόνο συμβαίνει. Ζούμε σε μια αρχαία πόλη που έχει πολλά, πάρα πολλά ερείπια από κάτω».


Το επόμενο βήμα των αρχαιολόγων είναι να εξετάσουν περεταίρω τα ευρήματα. Συνολικά, έχουν ανασυρθεί 10 αρχαία κομμάτια και οι εμπειρογνώμονες θέλουν να είναι βέβαιοι για την εποχή τους, πριν τοποθετηθούν στο μουσείο.


«Είμαι πολύ προσεκτικός με τα ερείπια. Είναι πολύτιμα για εμάς λόγω της πολιτισμικής τους ιστορίας», τονίζει ο διευθυντής του μουσείου.


Με πληροφορίες από: Ruins of ancient Roman city wash up on Turkish coast
By Tom Page, CNN


ρολογια γυναικεια βογκ

νοσοκομειο ξανθης νεο ραντεβου
ρολογια γυναικεια βογκ
Φωτιά στον Κάλαμο: «Προσοχή! Απομακρυνθείτε έγκαιρα από τα σπίτια σας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


«Σχετικά με την πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής, σας γνωρίζουμε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά έχουν αυξηθεί σημαντικά, με ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα. Συνολικά στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος: 72 οχήματα με 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Από αέρος, επιχειρούν διαδοχικά για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά πέντε αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα. Πιο συγκεκριμένα λαμβάνουν μέρος συνολικά πέντε αεροσκάφη (δύο CL 415 και τρία CL 215) Canadair, τρία ελικόπτερα Chinook, δύο ελικόπτερα S-64 Sikorsky , δύο ελικόπτερα Kamov και δύο ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος (ένα Super Puma και ένα BK). Τα εναέρια μέσα προσγειώνονται στα όρια της πτητικής αυτονομίας τους προκειμένου να ανεφοδιαστούν με καύσιμο και γίνει σύντομος τεχνικός επανέλεγχος.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, και από τις ένοπλες δυνάμεις στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα.

Επειδή η πυρκαγιά αναπτύσσεται σε ιδιαίτερη από πλευράς επικινδυνότητας περιοχή (μικτή οικιστική ζώνη) και με ταχύτητα, απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών.

Επίσης, οι οδηγοί των οχημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς, καθώς υπάρχει κίνδυνος κυκλοφοριακής συμφόρησης και εγκλωβισμού αυτών. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, αντίθετα θα πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών. Είναι μια δύσκολη ημέρα, χρειάζεται ψυχραιμία και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε».



τηγανιτες πατατες κατεψυγμενες

το φινλανδικό μοντέλο εκπαίδευσης

Ο Πενς διεμήνυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει ν’ αποπειραθεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μ’ αντάλλαγμα υποσχέσεις τις οποίες δεν σκοπεύει να τηρήσει.


«Θα ήταν μεγάλο λάθος από μέρους του Κιμ Γιονγκ Ουν να νομίσει πως μπορεί να χειραγωγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Πενς, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής του που δημοσιοποίησε το Fox.


Ερωτηθείς, εάν ο Τραμπ θα έφθανε στο σημείο ν’ ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής που προγραμματίζεται για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος απάντησε: «Αναμφίβολα».


κόκαλο σκυλου


το φινλανδικό μοντέλο εκπαίδευσης
tommy hilfiger νεα σμυρνη

τριτεκνοι χανιων τηλεφωνο

η θεση των γυναικων στην αρχαια αθηνα
Εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη των Χανίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός εμπορικός σύλλογος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση το εορταστικό ωράριο αφορά το χρονικό διάστημα έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016. Με βάση την πρόταση του εμπορικού συλλόγου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ για την τελευταία Κυριακή του έτους στις 27 Δεκεμβρίου, αναμένεται εντός των επομένων ημερών νέα ανακοίνωση από τον εμπορικό σύλλογο
Σε όλη τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Στις 23, 24, και 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στις 31 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στις 25 και 26 Δεκεμβρίου καθώς και στις 1,2,3 και 6 Ιανουαρίου του νέου έτους.


τριτεκνοι χανιων τηλεφωνο



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει



μπομπονιερες με κερια