Friday, January 25, 2019

ζαγκρεμπ aegean

ανταλλακτικα ηλεκτρικων συσκευων κολωνος
ζαγκρεμπ aegean

Ήταν 7:18 το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου του 1985 όταν ο Εγκέλαδος «χτύπησε» στο Μεξικό με μια ισχυρή δόνηση μεγέθους 8,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρό της ήταν στον Ειρηνικό Ωκεανό, 320 χιλιόμετρα δυτικά της Πόλης του Μεξικού, η οποία μετατράπηκε σε συντρίμμια.


Χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τενοτστιτλάν, η Πόλη του Μεξικού βρίσκεται πάνω ένα παλαιό πλέγμα διασυνδεδεμένων λιμνών που αποστραγγίστηκαν αρχικά από τους Ισπανούς. Ουσιαστικά είναι χτισμένη πάνω σε μαλακό χώμα και άμμο, ένα υπέδαφος εξαιρετικά ασταθές, κάτι που έκανε ακόμη πιο έντονη τη δόνηση, με τους κατοίκους να νιώθουν τη γη να σείεται για περίπου τρία λεπτά.


mex1
Πηγή: twitter


Κτίρια στην εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα κατέρρευσαν, ή υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες διακόπηκαν, το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε...


mex
Πηγή: twitter


Εκατοντάδες μαθητές παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια ενός κτιρίου στο Εθνικό Κολέγιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που κατέρρευσε, ενώ παρόμοια τύχη είχαν και πολλά εργοστάσια στην πόλη, στην οποία σημειώθηκαν πυρκαγιές και εκρήξεις εξαιτίας σοβαρών ζημιών που σημειώθηκαν στον αγωγό αερίου.





παλιουδακησ κορη ενοσ θεου

No comments:

Post a Comment